TROBADA DE LA XOM AL CAR DE SANT CUGAT

Aquest dissabte 3 de desembre, es va celebrar al CAR de Sant Cugat del Vallès, la tradicional trobada dels observadors i vigilants de la XOM.

De manera excepcional, aquest any s’ha una trobada conjunta de totes les demarcacions.

L’acte fou presidit per el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Sr. Josep Rull; l’Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Sra. Marta Conesa i el Director del Servei Meteorològic de Catalunya, Sr. Oriol Puig.

img_9747

Un cop fetes les presentacions i després d’un breu discurs de les autoritats presents, els tècnics del servei ens varen fer un exhaustiu repàs de la situació actual de la Xarxa:

  • Nombre d’observadors i vigilants amb altes i baixes i incorporació de dues estacions a Horta de Sant Joan i a Cadaqués.
  • Evolució de la completesa de dades pel que fa a Tª i pluviometria i l’evolució del nº d’avisos dels vigilants i la distribució per comarques.
  • La presència de la unitat de sistemes d’observació meteorològica del SMC a la conferència tècnica de l’organització mundial de meteorologia TECO 2016 a Madrid on es va presentar una comunicació i finalment; el rescat de dades meteorològiques de diferents observatoris les quals restaven inèdites a la base de dades climàtiques.

Després d’aquesta intervenció per part dels tècnics, es donà pas a l’acte més emotiu de la Jornada, l’entrega de plaques en agraïment a la tasca constant i continuada feta per els quatre observadors amb trajectòria més dilatada coma tals;

  • Sr. Heribert Gispert Ribot de Cadaqués
  • Sr. Agustí Reverter Talleda de les Planes d’Hostoles.
  • Sr. Ramon Oranies del Monestir de Montserrat.
  • Sr. Francesc Isern de Gurb.

img_9811

I per acabar, ens varen oferir un pica-pica que va permetre que molts dels assistents poguessin xerrar de manera distesa entre ells i conèixer a companys d’altres demarcacions.