PARLEM DEL TEMPS. HISTÒRIA DE L’AFICIÓ METEOROLÒGICA A CATALUNYA

Pell

AGENDA GENER 2016

CONFERÈNCIES

 “Origen i evolució de l’observació meteorològica a Catalunya”. Divendres 8 de gener, a les 19:30h.

A càrrec de Mariano Barriendos, Doctor en Geografia i Història per la UB, especialista en Climatologia i investigador adscrit al Laboratori de Recerca del Clima del Parc Científic de Barcelona.

observació

 “Els bombers i els incendis forestals”. Divendres 15 de gener, a les 19:30h.

A càrrec de Lluís Regincós, enginyer tècnic agrícola i sotsinspector del Cos de Bombers de Girona de la Generalitat de Catalunya.

bombers

“Història de la vida a la terra”. Dissabte 16 de gener, a les 12:00h.

A càrrec de Pere Tremolosa, especialista en paleontologia, evolució humana, canvi climàtic i sismologia.

vida

 “El misteri dels Crop Circles”. Dimecres 20 de gener, a les 19:30h.

A càrrec de Pere Tremolosa, especialista en paleontologia, evolució humana, canvi climàtic i sismologia.

crop

“Desastres naturals i canvi climàtic”. Dissabte 23 de gener, a les 18:00h.

A càrrec de Francesc Mauri, llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona, especialista en climatologia i home del temps a TV3.

 desastres

“Els observadors meteorològics a Catalunya abans i ara. Recull d’anècdotes”. Diumenge 24 de gener, a les 12:00h. Homenatge als observadors veterans de la comarca d’Osona en motiu de la clausura de l’exposició “Parlem del temps. Història de l’afició meteorològica a Catalunya”.

A càrrec d’Antonio Gàsquez, observador de l’Observatori Fabra i tècnic del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, i de José Miguel Barrachina, cap de Sistemes Bàsics de l’Institut Nacional de Meteorologia (avui AEMET).

3premi2013

 

VISITES COMENTADES     

 

Visita “La terra: evolució i clima”. Dia 13 de gener a les 18:00 (oberta a tothom).

La visita pretén descobrir-nos els orígens i la transformació del nostre planeta i de la vida que s’hi ha generat a través dels registres fòssils, així com prendre consciència dels efectes nocius del canvi climàtic. Així mateix, i en relació al temps, se’ns explicaran diferents fenòmens meteorològics i se’ns oferirà la possibilitat d’aprendre tant el funcionament com el muntatge d’una estació meteorològica.

Visita gratuïta. Explicacions a càrrec dels experts en meteorologia, Manel Dot i Santi Puig, i de l’especialista en paleontologia, Pere Tremolosa. Apte per a tots els públics a partir de 8 anys.

meteo