Blog Layout

ATLES DE NÚVOLS DE L’OBSERVATORI FABRA

El passat divendres 18 de gener es va fer l’acte de presentació del nou Atles de núvols de l’Observatori Fabra , editat per la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. L’esdeveniment va tenir lloc al mateix Observatori amb la presència de nombroses personalitats i aficionats de l’àmbit de la meteorologia. L’ACOM també estava convidada i hi van asistir el President Sr. Lluis Pujol i el membre de la Junta Sr. David López. A l’acte hi van intervernir el President de la RACAB, Sr. Joan Jofre, el meteoròleg de TV3, Sr. Tomàs Molina, així com els propis autors de la obra, el Dr. Javier Martín Vide i el Sr. Alfons Puertas.

L’ Atles de núvols de l’Observatori Fabra  neix amb l’intenció de ser una referència entre els aficionats i professionals de la meteorología a l’hora d’identificar i classificar aquest fenòmen meteorològic tan quotidià però tanmateix molt variable i efímer.

El Dr. Martin-Vide és catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona i és el responsable de la traducció al català i castellà dels textos que reprodueixen rigorosament la nomenclatura del recent International Cloud Atlas publicat per la OMM l’any 2017. L’Alfons Puertas és membre de la Secció Meteorològica de l’Observatori Fabra i és l’autor de la totalitat de les fotografíes de la obra.

L’ Atles de Núvols de l’Observatori Fabra recull ampliament tots els gèneres, espècies, varietats i particularitats suplementàries que hom pot trobar als núvols ampliament il·lustrats amb fotografies clares i quotidianes, fruit de la feina diària d’observació que es realitza a l’Observatori Fabra.

Aquest atles el podeu adquirir al mateix observatori Fabra durant els seus horaris de visites o a la seu de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, a la Rambla de Barcelona, 115, de dilluns a dijous de 9 a 14h i de 16 a 19h. El seu preu és de 25€.

Comparteix

Autor/a ASSOCIACIO CATALANA D'OBSERVADORS METEOROLOGOGICS ACOM 18 Mar, 2024
Autor/a ASSOCIACIO CATALANA D'OBSERVADORS METEOROLOGOGICS ACOM 06 Mar, 2024
En Sergi Corral i Buela (membre de l'ACOM) és el conferenciant de la jornada Pesca i Ciència "on és la tramuntana?" que tindrà lloc al museu de la pesca de Palamós, dia 22 de març 2024.
Autor/a ASSOCIACIO CATALANA D'OBSERVADORS METEOROLOGOGICS ACOM 19 Feb, 2024
En Jordi Espuña i Lucas (membre de l'ACOM) ens proposa participar en una jornada de Meteorologia a Puigcerdà. Tempestes, Llamps i Trons
Share by: